Ads Top

Rabobanken akkoord met fusie

Alle 106 lokale Rabobanken hebben woensdagavond ingestemd met de megafusie tot een landelijke Rabobank. Topman Rien Nagel spreekt van een 'enorme opsteker' na een avond die 'helemaal volgens het boekje was verlopen'. 'Dit geeft veel vertrouwen. Ik zie dit ook meer als een startpunt dan een eindpunt. Volgende week is het echte formele moment in de kringvergadering. Dat is ook een passend moment om de vlag uit te steken, als je daar van wilt spreken.'

De lokale Rabobanken zijn en blijven het kloppend hart van de coöperatie. De invloed en zeggenschap van leden is volgens de bank sterker dan voorheen. Elke lokale Rabobank krijgt een rechtstreekse vertegenwoordiging namens de leden in het hoogste orgaan van de coöperatie, de algemene ledenraad, waar onder meer de strategie van de gehele Rabobank wordt bepaald.

De 106 lokale banken en Rabobank Nederland gaan samenwerken vanuit één coöperatie met één bankvergunning en één jaarrekening. Met de nieuwe structuur anticipeert de Rabobank tevens op wet- en regelgeving en is de bank in staat effectiever en efficiënter te reageren op toekomstige ontwikkelingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.