Ads Top

Meeste Nederlanders wijzigen niets in zorgverzekering

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om niets te wijzigen in hun huidige zorgverzekering. Dit blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau Ipsos.

Nederlanders kunnen nog tot 31 december wisselen van zorgverzekeraar. 7.5 procent van de verzekerden maakt van deze mogelijkheid gebruik. Daarnaast zegt 9.5 procent hun huidige zorgverzekering te wijzigen. De rest van de Nederlanders laat alles zoals het nu is (64 procent) of weet het (nog) niet (19 procent).

De helft van alle Nederlanders wisselde de afgelopen 5 jaar tenminste één keer van zorgverzekeraar. 24 procent wisselde in deze periode zelfs twee of meer keer. Prijs, kwaliteit en soorten vergoeding zijn leidend in de keuze voor een specifieke verzekering.

De meeste mensen maken gebruik van internet om zich te oriënteren op zorgverzekeringen. 59 procent bezoekt de websites van de diverse zorgverzekeraars. Daarnaast bezoekt 60 procent de zogenaamde vergelijkingswebsites.

Ongeveer de helft van de Nederlanders gebruikt voor het online oriënteren een laptop of desktop. Slechts 11 procent doet dit op zijn smartphone en 19 procent kiest voor een tablet. 44 procent van de verzekerden laat hun keuze beïnvloeden door familie en/of vrienden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.