Ads Top

ABN AMRO werkt toe naar Standaard Bedrijfsrapportages

Vanaf 1 januari 2017 hanteert ABN AMRO de digitale Standaard Bedrijfsrapportages (SBR) als norm voor het aanleveren van financiële gegevens voor mkb’ers. Voor 2016 moedigt ABN AMRO ondernemers aan om SBR te gebruiken.

Het digitaal aanleveren van cijfers is de standaard bij de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst en grootbanken in Nederland. Meer informatie over SBR is hier te vinden.

Het aanleveren van financiële gegevens gebeurt steeds meer via SBR. “SBR is efficiënt voor ondernemers, intermediairs en banken. Administratie kost veel ondernemers minder tijd, gegevens kunnen sneller verwerkt worden en zijn gevalideerd”, vertelt Berend Dinkla, Directeur Products & Business Development ABN AMRO. “Een ander voordeel is de snelheid bij kredietaanvragen tot 1 miljoen. Wanneer SBR wordt gebruikt voor een kredietaanvraag tot 1 miljoen, kan ABN AMRO binnen drie dagen een indicatie van haalbaarheid geven.” Meer informatie over de kredietaanvragen via SBR tot 1 miljoen (Online Krediet Indicatie) is te vinden op onze website.

Ondernemers en accountants blijven de keuze houden voor de vorm waarin zij hun gegevens aanleveren. Vanwege de bewerkelijke handmatige verwerking rekent ABN AMRO per 1 januari 2017 €250,- behandelingskosten voor ondernemers die financiële gegevens op een andere manier dan SBR aanleveren. Aanlevering via SBR is gratis. Klanten worden begin 2016 geïnformeerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.