Ads Top

Korte film over vertrouwen in bankensector

Monitoring Commissie Code Banken from FabriQ.TV on Vimeo.

Ter gelegenheid van haar eerste rapportage heeft de Monitoring Commissie Code Banken onder voorzitterschap van Inge Brakman een korte film laten maken over het proces dat banken doormaken om het vertrouwen te herstellen bij hun klanten en in de samenleving.

In de film komen doorsnee Nederlanders (consumenten en ondernemers) aan het woord. Vertrekpunt is dat we als maatschappij moeten kunnen rekenen op ‘betrouwbare en stabiele banken’.

Enkele publieke reacties: ‘Banken moeten ons helpen en niet alleen maar winst proberen te maken’ – ‘Je bent gewoon een nummer, je moet overal voor betalen’ – ‘De bank krijgt steeds minder een gezicht’.

Door bankmedewerkers wordt gesteld dat ‘je echt goed moet luisteren naar de behoeften van de klant’ en dat ‘de klant centraal stellen in de praktijk soms best nog wel moeilijk is’. Het imago is weliswaar verbeterd sinds het begin van de crisis maar ‘we hebben nog een lange weg te gaan hebben’. 

In de film wordt gesteld dat de Code Banken die de gedragsregels voor goed bestuur en de verantwoordelijkheid van iedere medewerker benoemt, daarbij een nuttig hulpmiddel is. Met de code laat de sector zien hoe het wil komen tot een integere, klantgerichte en duurzame sector. Een bankbestuurders zegt aan het slot: ‘Dit is een project dat ooit begonnen is maar nooit zal eindigen.’

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.