Ads Top

Geld.nl: ‘Schaf 5 stappen vrijwillig eigen risico af’

Zorgverzekeraars kunnen de vijf stappen waarmee consumenten het eigen risico vrijwillig kunnen verhogen, beter afschaffen, stelt de financiële vergelijkingssite Geld.nl.
Hiervoor in de plaats moeten er twee stappen komen van 250 en 500 euro vrijwillig eigen risico. 'Dit maakt het voor de consument een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Uit onderzoek blijkt dat als mensen kiezen voor het verhoogd eigen risico, ze kiezen voor het maximale bedrag van 500 euro. Bijna niemand kiest voor de kleinere bedragen', legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit.

Geld.nl onderzocht hoeveel mensen kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 30 procent van de verzekerden in 2016 een vrijwillig eigen risico kiest. Het overgrote deel, bijna 25 procent van de verzekerden, kiest voor het hoogste vrijwillig eigen risico van 500 euro. Voor de bedragen 100, 200 en 300 euro kiest steeds slechts 1 tot 2 procent. Voor de het bedrag van 400 euro, kiest zelfs bijna helemaal niemand.

De eigen risico bedragen waar toch nauwelijks voor gekozen wordt, kunnen verzekeraars dus beter afschaffen, stelt Geld.nl. 'Dit maakt het keuzeproces voor de consument gemakkelijker. Zij moeten al veel afwegingen maken bij de keuze voor een zorgverzekering en dat er dan vijf vrijwillig eigen risico bedragen zijn, zorgt alleen maar voor meer keuzestress', aldus Bulthuis.

Geld.nl wil daarom dat de stappen voor het vrijwillig eigen risico worden teruggebracht naar twee. De stap van 500 euro moet sowieso blijven bestaan, want hier kiezen de meeste mensen voor en daar is dus behoefte aan stelt Geld.nl.

Daarnaast kiest, bij elkaar opgeteld, toch nog bijna 5 procent van de verzekerden voor een vrijwillig eigen risico van 100, 200 of 300 euro. Om deze mensen tegemoet te komen, dienen verzekeraars nog een vrijwillig eigen risico van 250 euro aan te bieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.