Ads Top

Financieringsportaal Rabobank ontzorgt ondernemer

Bij de Rabobank kunnen ondernemers sinds deze maand hun financieringsaanvraag online laten verzorgen door hun accountant of administratiekantoor. Met het deze maand gelanceerde financieringsportaal ontzorgt de coöperatieve bank de ondernemer. Op de speciale website kunnen ondernemers met hun intermediair samen online een financieringsaanvraag indienen. Dankzij de koppeling met SBR gaat het uploaden van cijfers gemakkelijk en snel.

“Ondernemers willen ondernemen en laten het organiseren van hun financiën en boekhouding liever over aan hun boekhouder of accountant. Deze intermediairs hebben inzage in de financiële gegevens van het bedrijf en kennen de plannen van de ondernemer vaak van begin af aan. Met het financieringsportaal ontzorgen we de ondernemer, zodat die zijn tijd en energie vooral kan besteden aan zijn product of dienst en zijn klanten”, licht Marcel Gerritsen, directeur zakelijk financieren van de Rabobank, toe.

In het financieringsportaal begint de ondernemer zelf met duidelijk maken wat de nieuwe plannen zijn en wat er aan financiering nodig is. Vervolgens stuurt de ondernemer de aanvraag via het financieringsportaal door naar zijn financieel adviseur. Deze onderbouwt  de aanvraag met jaarcijfers en prognoses. De jaarcijfers kunnen via SBR aangeleverd worden. Als  de ondernemer akkoord is  met de door zijn intermediair ingevoerde gegevens, kan hij  de aanvraag doorzetten naar zijn lokale Rabobank. De ondernemer krijgt binnen één week na het versturen duidelijkheid over zijn financieringsaanvraag.    

Vanzelfsprekend kan de ondernemer er ook voor kiezen de financieringsaanvraag helemaal zelf online aan te vragen. Zodra hij werkende weg hulp of advies nodig heeft, zal een accountmanager van de bank de ondernemer verder op weg helpen. Daarbij kijkt de Rabobank niet alleen naar de mogelijkheden voor een bancaire financiering. Voor sommige plannen bestaat een passende financiering uit een slimme financieringsmix, waarin bancair krediet wordt gestapeld met aanvullende financiering van partners of investeerders uit het netwerk van de Rabobank. 
  
Het gebruik van het financieringsportaal - inclusief de koppeling met SBR - bij een financieringsaanvraag biedt voordelen voor zowel de ondernemer als voor zijn intermediair. Het online aanvraagproces is efficiënter, waardoor er meer ruimte en aandacht is voor het persoonlijke adviesgesprek tussen bank en klant. Marcel Gerritsen: “Hoe minder papierwerk, hoe meer tijd voor een goed gesprek waarin het persoonlijk advies en het ondersteunen van de klant in het realiseren van zijn ambities centraal staan.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.