Ads Top

Budgetpolissen in 2016 voor meer mensen interessant

De voorwaarden van de meeste selectieve zorgverzekeringen zijn in 2016 een stuk gunstiger dan vorig jaar. Met name zijn er meer zorgverleners gecontracteerd. Hierdoor wordt zo’n budgetverzekering voor veel meer mensen interessant, constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. 

Een selectieve verzekering, ook wel budgetpolis genoemd, houdt in dat je een lage premie betaalt voor de basisverzekering. Daar staat tegenover dat een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd is. Ga je dan voor een operatie bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee een zorgverzekeraar geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen. Je krijgt bij een niet-gecontracteerde zorgverlener namelijk minder vergoed.

In 2016 bieden 5 zorgverzekeraars zo’n budgetpolis aan. Dit zijn ZEKUR, Univé, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis Achmea. Bij VGZ, Univé en Menzis zijn de voorwaarden voor de budgetverzekeringen flink aangepast ten opzichte van 2015.

De budgetpolis, Basis Voordelig, van Menzis kent in 2016 helemaal geen beperkte contractering meer. Je kunt kiezen uit hetzelfde aanbod van ziekenhuizen en behandelaars als bij de reguliere naturapolis van Menzis. Het enige verschil is nog dat je veel zorgzaken online moet regelen. Kies je ondanks het ruime aanbod toch voor niet-gecontracteerde zorg, dan is je vergoeding wel beperkter geworden.

 In 2015 kreeg je bij de budgetpolis van Menzis voor alle niet-gecontracteerde zorg maar 75% van de kosten vergoed. In 2016 krijg je bij niet-gecontracteerde apotheken, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en leveranciers van hulpmiddelen, maar 65% van de kosten vergoed. Voor alle overige zorg krijg je bij een niet-gecontracteerde aanbieder nog wel 75% vergoed.

Vorig jaar werkte de budgetpolissen van Univé en VGZ voor 15 behandelingen met een select aantal gecontracteerde ziekenhuizen. Dit jaar hebben de verzekeraars  nog maar 8 behandelingen gekozen met een select aantal gecontracteerde ziekenhuizen. (In de tabel onderaan dit artikel zie je om welke 8 behandelingen het gaat red.) Voor alle andere zorg kun je kiezen uit een ruim aanbod van gecontracteerde zorgverleners.

Voor mensen die in 2015 een budgetpolis hadden bij Menzis, Univé of VGZ is het overigens wel belangrijk om goed te controleren of de polis nog past bij hun wensen. De voorwaarden van deze polissen zijn immers drastisch veranderd en zo voorkom je onaangename verrassingen als je de polis toch laat doorlopen bij dezelfde verzekeraar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.