Ads Top

Vijf jaar cel voor plofkraken bij banken

De rechtbank Den Haag heeft vier mannen veroordeeld voor het plegen van meerdere plofkraken bij geldautomaten in onder meer Delft en Schiedam, van april tot en met september 2013. De mannen hebben zich volgens de rechtbank ook schuldig gemaakt aan heling van twee motoren in 2014 en de diefstal van zes rollen koperdraad. Bovendien waren twee van hen verantwoordelijk voor een inbraak in Rijswijk, waarbij onder meer modeltreinen werden gestolen. Een van de mannen heeft vijf jaar celstraf gekregen. De anderen kregen celstraffen variërend van twee tot drie jaar.

Met behulp van gasflessen bliezen de mannen meerdere geldautomaten op, met als doel geld te stelen. Zowel via vingerafdrukken als afgeluisterde gesprekken, heeft de politie hun identiteit achterhaald. Ook is er bewijs van de aanschaf van materialen ten behoeve van de plofkraken en heeft de politie DNA-materiaal van hen aangetroffen. Op basis hiervan oordeelt de rechtbank dat er voldoende bewijs is om de mannen te veroordelen.

Tijdens een politiecontrole hebben agenten twee gestolen motoren aangetroffen in een opslagruimte in Delft. Eén van de mannen was in dat pand aanwezig. De rechtbank ziet voldoende bewijs voor heling, omdat hij had kunnen weten dat de motoren van diefstal afkomstig waren. De man had op verzoek van iemand die hij nauwelijks

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.