Ads Top

eyeOpen.nl claimt eerste volledige hypotheekvergelijker

eyeOpen.nl introduceert naar eigen zeggen als eerste hypotheekadviseur een vergelijker voor hypotheken die ook de andere voorwaarden met elkaar vergelijkt en weegt. Alleen door alle voorwaarden, zoals de maximale boetevrije aflossing of de boete die je bij verhuizing kan krijgen met elkaar te vergelijken, krijgen consumenten een volledig beeld van de hypotheek, zegt het bedrijf.

Hypotheekvoorwaarden zoals een boete die je moet betalen bij de verkoop van je woning, annuleringskosten van de hypotheekofferte of de verplichting om een overlijdensrisicoverzekering van de geldverstrekker af te sluiten (die vaak duurder is), worden in de bestaande rentevergelijkers niet meegewogen.

Neem nu het voorbeeld van een consument die een hypotheek heeft afgesloten met een rente die bijvoorbeeld 0,2 procent lager is dan andere hypotheekrentes op dat moment. In de voorwaarden zit een boete percentage van 3 procent voor het aflossen van de hypotheek naverkoop van de woning. Dit komt neer op € 6.000,- boete bij een hypotheek van € 200.000,- . Als deze consument besluit om na vijf jaar te verhuizen dan heeft hij omgerekend € 1.200,-per jaar extra betaald, met andere woorden 0,6% extra en veel meer dan het rentevoordeel van 0,2 procent bij het afsluiten van de hypotheek. Door ook naar de voorwaarden te kijken en niet alleen naar de laagste rente, was hij voordeliger uit geweest en had hij de boete kunnen voorkomen.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.