Ads Top

MoneyWise doet onderzoek naar ZZP pensioen

MoneyWise heeft onderzoek gedaan naar de nieuwe ZZP Pensioenen die in 2015 op de markt zijn gekomen. Het betreft hier het ZZP Pensioen, Bright Pensioen en Brand New Day. De drie aanbieders zijn ondergebracht in een vergelijkingsmodule. Hierin zijn alle kosten verwerkt en wordt rekening gehouden met de fiscale voordelen van de producten.

De conclusie van dit onderzoek is duidelijk. Consumenten ( ZZP-ers) die een dergelijk product willen afsluiten moeten dit doen op basis van onvolledige en onjuiste informatie. Opvallend hierbij is dat hierbij door aanbieders niet wordt voldaan aan de wettelijke eisen die de AFM stelt aan dergelijke producten.

De nieuwe woekerpolis? De online offertes die klanten kunnen opvragen bij Bright Pensioen en ZZP pensioen schetsen een te rooskleurig en in sommige gevallen zelfs een foutief beeld. Het is bijzonder dat nieuwe spelers in deze markt die strijden voor transparantie en betere producten, indicatie berekeningen aanbieden die doen denken aan het woekerpolis tijdperk: het niet meenemen van alle kosten en onduidelijke en oncontroleerbare uitgangspunten gebruiken.

Gezien de intenties van Bright en het ZZP pensioen kunnen we aannemen dat er sprake is van 'beginnersfouten'. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat men moedwillig een verkeerde voorstelling van cijfers geeft en onvolledige informatie verstrekt. Maar het was verstandiger geweest als beide partijen hun huiswerk beter hadden gedaan. Nu overtreedt men wettelijke regels en geeft klanten onjuiste informatie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.