Ads Top

Rabobank: 2014 een positief keerpunt

De Rabobank Groep boekte in 2014 een nettowinst van 1.842 miljoen euro, lager dan een jaar geleden. Het onderliggende resultaat steeg fors ten opzichte van 2013, toen eenmalige posten het resultaat per saldo positief beĆÆnvloedden. 2014 was voor de bank in veel opzichten een positief keerpunt: Herstel van vertrouwen is ingezet, zegt de bank.

2015 laat een gemengd beeld zien. Enerzijds zijn er positieve economische vooruitzichten, anderzijds het besef dat het voor een deel van Rabo's klanten nog een lastig jaar blijft.

De 8,8 miljoen klanten, waarvan 7,6 miljoen in Nederland, tonen zich zeer loyaal aan de bank. Naast het klantenprogramma Visie 2016 kreeg de verbetering van de interne controlesystemen de volle aandacht.

Rabo Vastgoedgroep heeft te maken met nog steeds moeilijke marktomstandigheden. Het segment vastgoed realiseerde een nettoverlies van 263 miljoen euro, 551 miljoen euro minder dan in 2013. In 2013 waren de afwaarderingen op grondposities en herwaardering van grondexploitaties nog hoog. De kosten kredietverliezen bij vastgoedfinancier FGH Bank bleven hoog en drukten het resultaat.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.