Ads Top

ING Bank keert weer dividend uitING betaalt voor het eerst sinds het ten tijde van de kredietcrisis een beroep moest doen op staatssteun weer dividend aan zijn aandeelhouders. Zij mogen onderling 470 miljoen euro verdelen, oftewel 40 procent van de in het vierde kwartaal behaalde winst.

De bank heeft in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 1,18 miljard euro, bijna twee keer zo veel als een jaar eerder. De onderliggende nettowinst daalde met vijfde tot 548 miljoen euro.

De aanhoudende politieke en economische onrust had voor bepaalde regio’s en producten een negatieve invloed op de groei van het bedrijf in het vierde kwartaal. De totale nettokredietverlening daalde met 1,0 miljard (aangepast voor valuta-invloeden, de verkoop van een hypotheekportefeuille in AustraliĆ« en de additionele overheveling van WUB-hypotheken naar NN Bank).

Als gevolg van de huidige kostenbesparingsprogramma’s bij ING Bank, inclusief de extra maatregelen die in het 4e kwartaal 2014 werden genomen, zullen de jaarlijkse totale lasten naar verwachting dalen met 1,2 miljard euro in 2017 en met 1,3 miljard in 2018. Van deze beoogde bedragen is reeds  662 miljoen aan besparingen gerealiseerd. Door deze initiatieven zal het personeelsbestand naar schatting afnemen met 9.540 fte’s; hiervan zijn 5.677 FTE's reeds gerealiseerd.

CEO van ING Groep Ralph Hamers stelt: '2014 was een belangrijk en succesvol jaar voor ING. We lanceerden onze ‘Think Forward’-strategie, hebben de Nederlandse Staat eerder dan gepland terugbetaald en we zijn dichter bij de afronding van ons herstructureringsplan gekomen. We zijn er trots op dat we onze herpositionering als toonaangevende Europese bank hebben kunnen bestendigen en het is fijn te zien dat zowel NN Group als Voya het als zelfstandige bedrijven goed doen.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.