Ads Top

Controleer altijd zelf de belastingaangifte

Bijna de helft van de Nederlanders laat een adviseur belastingaangifte doen. Een expert kan helpen om voordeel te behalen. Maar de belastingbetaler blijft zelf verantwoordelijk, ook als er fouten in de aangifte sluipen.

De Belastingdienst let scherp op belastingconsulenten die waarschijnlijk met opzet voor hun klanten onjuiste aangiften hebben ingediend. De FIOD heeft 5 verdachten aangehouden. Deze adviseurs zouden aftrekposten verzinnen, zoals ziektekosten en schenkingen. Zo probeerden ze ten onrechte belastingvoordelen te regelen.

Als een fiscaal dienstverlener een aanbod doet dat te mooi is om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook, waarschuwt de Belastingdienst. Als de aangifte onjuist is, kan de fiscus een boete opleggen. Klanten van belastingadviseurs zijn soms op de hoogte van fraude met hun aangifte, maar soms ook niet, stelt de Belastingdienst. “Ook al heeft een adviseur de aangifte gedaan, de belastingbetaler blijft zelf verantwoordelijk voor de aangifte”, zegt Bram van Eijndthoven, hoofd van het ING Fiscaal Bureau.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.