Ads Top

Nooit meer dubbel verzekerd

Nog even en de duik in de schoenendoos is overbodig. Rondslingerende papieren maken plaats voor de persoonlijke omgeving op de computer en de smartphone. Dat zorgt voor meer grip op geldzaken.

Consumenten krijgen een eigen online kluis voor hun particuliere verzekeringspolissen. Dat kan een eind maken aan zoektochten naar rondslingerende paperassen. Het Verbond van Verzekeraars laat hiervoor een beveiligde digitale omgeving bouwen. Veel verzekeraars hebben al laten weten dat ze mee gaan doen. Daardoor zal meer dan driekwart van alle verzekeringen straks in de kluis terug te vinden zijn. Dat percentage loopt volgens het Verbond nog verder op.

Ook moet het mogelijk worden om anderen te machtigen om de gegevens te bekijken. Familieleden kunnen zo bijvoorbeeld zien of er een uitvaartpolis is. De klant houdt zelf de regie over zijn digitale kluis, verzekert het Verbond. Een aparte stichting zal het beheer gaan regelen. De gegevens komen niet in een centrale database. Elke keer dat de consument de online omgeving raadpleegt, worden de data rechtstreeks opgehaald bij de verzekeraars. De poliskluis moet in 2017 in de lucht zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.