Ads Top

Slechts de helft van de Nederlanders denkt juist verzekerd te zijn

De helft van de Nederlanders denkt de juiste zorgverzekering te hebben afgesloten. 27% van de Nederlanders heeft geen idee hoe hij verzekerd is voor de zorgverzekering en bijna een kwart van de Nederlanders denkt oververzekerd te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl onder ruim 500 Nederlanders. Voor beide groepen introduceert Verzekeringssite.nl de oververzekeringscheck waarin zij snel en eenvoudig antwoord krijgen op de vraag of ze overzekerd zijn.
38% van de Nederlanders vergelijkt het uitzoeken van de zorgverzekering met een lastige kruiswoordpuzzel. Gemiddeld besteedt de Nederlandse consument zo'n 68 minuten aan het uitzoeken van een zorgverzekering. Dat lijkt veel, to+ch besteden mensen aan de aanschaf van een huishoudelijk apparaat (79 min) gemiddeld meer tijd. Terwijl de premie van de zorgverzekering minimaal 1.000 euro per jaar bedraagt per persoon. "Bovendien kan een slechte keuze veel geld kosten. Bij een te lage dekking bestaat de kans op hoge rekeningen. En andersom betalen mensen veel te veel premie voor een dekking die ze niet nodig hebben," aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
Door de gebrekkige kennis van de basisverzekering maken Nederlanders fouten bij het afsluiten van hun zorgverzekering. Een veel gehoorde fout is: "Ik moet een zo uitgebreid mogelijk pakket afsluiten". Toch is dit niet altijd verstandig, want veel aanvullende verzekeringen hebben een beperkte vergoeding. Ook kan het interessant zijn om de kosten zelf te betalen. "Zo is het bijvoorbeeld goedkoper om twee controles van de tandarts zelf te betalen dan een tandartsverzekering te nemen," aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.
Om iedereen te helpen bij zijn of haar keuze voor een zorgverzekering introduceert Verzekeringssite.nl daarom de oververzekeringscheck. Iedereen kan zijn huidige zorgverzekering en zijn zorggebruik (de meest voorkomende) aangeven. Door deze gegevens naast elkaar te zetten kan de bezoeker in één oogopslag zien of hij oververzekerd is. "Met de check bieden wij iedereen een handig hulpmiddel waarmee hij zijn zorgverzekering kan aanpassen op zijn zorggebruik. Wij hopen op die manier de Nederlandse consument bewust te maken van zijn zorggebruik en de zorgverzekering, zodat hij de best passende zorgverzekering kiest," licht Erik Hordijk toe.
Verzekeringssite.nl vergelijkt vanaf half november naast alle individuele zorgverzekeringen voor 2014 ook ledencollectieven van bijvoorbeeld vakbonden en patiëntenorganisaties. Door het maken van een online vergelijking is het eenvoudig na te gaan of het interessant is om over te stappen. Of om gebruik te maken van de collectieve verzekering van de huidige zorgverzekeraar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.