Ads Top

Collectieve zorgverzekering via werkgever is passé

Nederlanders sluiten massaal hun zorgverzekering af via consumentencollectieven. "Volgend jaar zullen er meer mensen verzekerd zijn bij een consumentencollectief dan via hun werkgever," voorspelt Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers.
'Een zorgverzekering via je werkgever raakt uit de tijd, aldus Van Selms. Tweederde van alle verzekerden in Nederland is aangesloten bij een collectief. Daarvan is nu nog iets meer dan de helft via hun werkgever verzekerd, een aantal dat sinds 2009 fors gedaald is. Als deze trend doorzet, is volgend jaar de meerderheid van de collectief verzekerden bij een consumentencollectief aangesloten.
Uit onderzoek van de Nationale Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat de mensen die door de crisis hun baan kwijt zijn geraakt, wel graag alle voordelen van een collectieve verzekering willen behouden. Zij vinden die mogelijkheid bij een consumentencollectief. Van Selms: "Mensen willen zelf verantwoordelijk zijn voor hun uitgaven en dus ook zelf kunnen beslissen waar ze het beste en het goedkoopst hun zorgverzekering kunnen afsluiten." Een werkgeverscollectief loopt vaak bij één verzekeraar en er kunnen beperkende voorwaarden voor aanvullende pakketten en vergoedingen gelden.
Vorig jaar koos ruim zeventig procent van de overstappers een collectieve zorgverzekering. Zo besparen collectief verzekerden jaarlijks ruim 300 miljoen euro op hun zorgverzekering. Voor de consument betekent overstappen naar een collectief niet dat zij hun vertrouwde zorgverzekeraar moeten verlaten. Bij de grote meerderheid van de zorgverzekeraars kan een collectieve verzekering afgesloten worden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.