Ads Top

Gratis zorgverzekering voor minima

Het is dit jaar voor minima mogelijk om een zorgverzekering af te sluiten die niets kost. Soms kan er zelfs geld aan de verzekering verdiend worden. Dit voordeel geldt voor Nederlanders die zorgtoeslag ontvangen. Welkezorgverzekering.nl heeft nu een nieuwe tool waarmee Nederlanders kunnen berekenen of ze van deze gratis zorgverzekering kunnen profiteren.
Op basis van inkomsten bepaalt de overheid hoeveel zorgtoeslag iemand krijgt. Iedere Nederlander met een inkomen onder de 28.482 euro per jaar krijgt zorgtoeslag. Voor de laagste inkomens loopt de toeslag op tot 72 euro per maand. Deze maximale zorgtoeslag overstijgt de verzekeringspremie. Met een eigen risico van 860 euro is er al een zorgverzekering vanaf 62,25 euro per maand (Anderzorg). Ook bij bijvoorbeeld CZdirect betaal je maar 6 euro. Een ruim verschil! Nederlanders kunnen voor het eerst verdienen aan hun zorgverzekering.
Ook met alleen het verplicht eigen risico van 360, euro hoeft de zorgverzekering voor minima niet veel te kosten. In dat geval zijn de goedkoopste verzekeringen 80,25 (Zekur) en 83,12 euro (Zilveren Kruis). Door een weldoordachte keuze te maken zal de maandpremie dus nog ongeveer 10 euro per maand zijn. Er liggen voor minima dit jaar vele kansen om te besparen op de zorgverzekeringspremie.
Met een lage verzekeringspremie moet de verzekerde wel letten op het hogere eigen risico dat bij ziekte betaald moet worden. Het is daarom verstandig om van het geld dat bespaard wordt iedere maand wat opzij te leggen. Daarnaast hebben verzekerden vaak minder keuzevrijheid voor de locatie van geplande operaties en moet administratie vaak online geregeld worden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.