Ads Top

ING lanceert nieuw beleggingsplatform

ING lanceert een nieuw platform voor de particuliere belegger: Zelf Vermogensopbouw. Met inzicht in de kans op het behalen van het beleggingsdoel, de risicoverhouding in de portefeuille en het verwachte rendement, wordt beleggen met Zelf Vermogensopbouw overzichtelijker en makkelijker. Daardoor krijgen beleggers in beleggingsfondsen en indextrackers meer grip op hun beleggingen. Daarnaast biedt het nieuwe platform handige middelen om de portefeuille te beheren: automatisch gespreide periodieke inleg, eenvoudig herijken van de portefeuille en een uitgebreide zoekfunctie bij de aankoop van nieuwe fondsen. De recent bekend gemaakte tarieven voor beleggen ondersteunen dit: voor beleggingsfondsen en indextrackers worden vanaf 1 januari 2014 geen transactiekosten meer gerekend.
“Veel klanten geven aan graag een hoger rendement te willen halen, maar zetten nog niet altijd de stap naar beleggen. Terwijl dat voor de lange termijn een hele goede optie is,” aldus Karien van Gennip, directeur Private Banking & Beleggen ING Nederland. “Met Zelf Vermogensopbouw krijgen klanten meer inzicht in de samenhang van beleggingshorizon, risico en rendement van hun portefeuille. En ze kunnen zien hoe groot de kans is dat het gekozen doelbedrag wordt gehaald. Dit inzicht geeft onze klanten de kans om tijdig bij te sturen wanneer de omstandigheden daarom vragen.”
Bij Zelf Vermogensopbouw krijgt een klant handige beleggingstools om zelf zijn portefeuille samen te stellen. Fondsen kunnen worden geselecteerd op basis van risico, behaald rendement en kosten. Met een handige ‘experimenteer-tool’ kan de klant het effect zien van een andere beleggingshorizon, risicoverhouding en/of hoogte van de periodieke inleg. Van Gennip: “Zelf beleggen kan alleen als je weet waar je mee bezig bent. Met Zelf Vermogensopbouw geeft ING haar klanten de tools en informatie die ze nodig hebben om een keus te maken uit het ruime aanbod aan beleggingsfondsen.”
Beleggen gaat om rendement en het beheersen van risico’s. Van Gennip: “De oude beleggingswijsheid van gespreid instappen bevelen we onze klanten van harte aan. Daarom hebben we geen transactiekosten voor beleggingsfondsen en indextrackers. Iemand die liever maandelijks een klein bedrag inlegt dan jaarlijks een groot bedrag, hoeft daar dus niet extra voor te betalen.”
Deze periodieke inleg wordt met Zelf Vermogensopbouw overigens automatisch verdeeld in dezelfde verhouding als de portefeuille. Daarnaast kan met enkele muisklikken gekozen worden voor een herijking van de portefeuille. Klanten die hun portefeuilleverdeling weer in lijn willen brengen  met hun oorspronkelijke strategie kunnen dat eenvoudig en kosteloos doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.