Ads Top

Bijna helft Nederlanders benut fiscale jaarruimte niet

Uit onderzoek van Delta Lloyd* blijkt dat bijna de helft van de werknemers in Nederland de fiscale jaarruimte niet benut. Slechts 12% is bekend met fiscale jaarruimte. En 73% heeft geen idee te hebben wat de hoogte van hun inkomen is op 67-jarige leeftijd. Delta Lloyd adviseert werknemers om zich te verdiepen in hun pensioensituatie. Dit om financiële teleurstelling later te voorkomen.
Uit het onderzoek blijkt verder dat van de werknemers die na hun pensionering onvoldoende inkomen verwachten, 78% geen maatregelen heeft getroffen om hier iets aan te doen. 70% van hen heeft geen goed beeld van de mogelijkheden. De bekendheid van de fiscale jaarruimte is onder werknemers beperkt. Toch blijkt, na uitleg hierover, de interesse om het te gebruiken wel groot. Daarnaast blijkt dat er veel interesse is voor een online rekenhulp om de fiscale ruimte te bepalen.
31% van de respondenten heeft een voorkeur om te sparen voor aanvullend pensioen in een deposito. Hierbij staat het geld voor een bepaalde periode van minimaal 1 jaar vast. 18% heeft een voorkeur voor een combinatie van sparen en beleggen. Het rendement en de betrouwbaarheid van zowel het fonds als de aanbieder spelen een belangrijke rol bij eventuele keuze voor een beleggingsfonds.
Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd: “We roepen mensen op zich te verdiepen in hun pensioensituatie. Veel werknemers verwachten onvoldoende inkomen te hebben na hun pensionering. Sparen voor je pensioen kan fiscaal gunstig door het benutten van de fiscale jaarruimte. Op onze website staat een handige rekenhulp om snel en eenvoudig de jaarruimte te berekenen. Ook vind je hier de informatie over onze bankspaarproducten. Hiermee bieden we oplossingen waarmee werknemers samen met een financieel adviseur hun pensioenkoers kunnen bepalen om hun gewenste doel te bereiken.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.