Ads Top

Room for Discussion ontvangt Nout Wellink en Augusto López-Claros

Nout Wellink, oud-president van De Nederlandse Bank, is op woensdag 4 december te gast bij Room for Discussion, het discussieplatform van economiestudenten van de UvA. De dag erna ontvangen de studenten Augusto López-Claros, de director of Global Indicators and Analysis van de Wereldbank.
Met Wellink wordt gesproken over het verleden en de toekomst van het Nederlandse bankenstelsel. Ter sprake komen zijn ervaringen, de gevolgen van zijn beleid en zijn toekomstblik met betrekking tot het Nederlandse bankenstelsel. Daarnaast gaan de interviewers van Room for Discussion in gesprek met hem over zijn commissariaat in China. Loopt China met haar vastgoedbubbel en grote omvang van 'shadowbanking' het risico in een financiële crisis te geraken?
López-Claros presenteert op donderdag 5 december het Doing Business Report (DBR). Daarna spreken de economiestudenten hem over de wereldwijde trends die uit het rapport naar voren zijn gekomen, de hedendaagse rol van de Wereldbank, en de effecten van het DBR op overheidsbeleid.
Room for Discussion is een wekelijks interviewprogramma georganiseerd voor en door studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Voor een groot publiek interviewen studenten in een daartoe ingerichte ‘huiskamer’ wetenschappers, politici, bestuurders en opinieleiders over actuele economische onderwerpen. In het recente verleden ontving Room for Discussion onder andere Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem, CEO van Tata Group Ratan Tata, Managing Director van het IMF Christine Lagarde, DNB-president Klaas Knot en ECB-president Mario Draghi.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.