Ads Top

Nationale Nederlanden wint Gouden Spaarrente 2013

De Internetsparen-rekening van Nationale Nederlanden wint in 2013 de Gouden Spaarrente. Jaarlijks reikt Spaarrente.nl deze prijs uit aan de beste spaarrekening van het jaar. Spaarrente.nl beoordeelt alle spaarrekeningen in Nederland aangaande de rente, stabiliteit van de rente en klantbeoordeling. Nationale Nederlanden heeft, sinds haar introductie in juli dit jaar, 5 maanden op rij de hoogste rente in Nederland geboden op de vrij opneembare spaarrekening. Daarnaast wijzigde Nationale Nederlanden haar rente slechts één keer. Bovendien scoort de bank een ruime voldoende wat betreft klantbeoordeling.
Sinds haar introductie staat Nationale Nederlanden elke maand in de rente-top 3 bij vrij opneembare spaarrekeningen. Daarnaast lag de spaarrente van Nationale Nederlanden gemiddeld 0,38 procent boven de gemiddelde spaarrente, de hoogste positieve afwijking van alle banken. Op dit moment biedt de bank een spaarrente van 1,85 procent, nog steeds ruim boven het gemiddelde van 1,5 procent.
Naast de hoge rente scoort Nationale Nederlanden van alle banken het best op rentestabiliteit. De rentestabiliteit is een indicatie van de stabiliteit van de geboden rente. Scoort een aanbieder hier hoog op, dan kan de consument een stabiel rentebeleid verwachten. Nationale Nederlanden verlaagde de rente maar één maal, met slechts 0,1 procent. Op het gebied van klantbeoordeling kreeg de bank niet de hoogste score, maar toch een ruime voldoende.
Spaarrente.nl houdt gedurende het hele jaar de spaarrentes van alle spaarrekeningen bij en berekent op basis hiervan maandelijks de rentestabiliteit en positie. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de spaarrekeningen die goed scoren op het gebied van rente en welke niet. Daarnaast kunnen bezoekers het hele jaar door de spaarrekeningen beoordelen. “Het is immers niet alleen belangrijk dat de rente aantrekkelijk is, maar ook dat de spaarder weet waar hij aan toe is en dat de bank een goede service biedt”, stelt Van Haaften.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.