Ads Top

OM ontneemt criminele erfenis John Mieremet

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft met een hoge transactie de criminele erfenis van de in 2005 geliquideerde topcrimineel John Mieremet ontnomen. De levenspartner van Mieremet, R. Eelzak, bijgestaan door haar raadsman M.C.J. Teurlings, heeft afstand gedaan van al het vermogen, waarop sinds 2007 beslag lag.
Veel rechtspersonen, onroerend goed en bankrekeningen stonden al voor de gewelddadige dood van Mieremet op haar naam. De omvang van het vermogen bedraagt ongeveer 6,5 miljoen euro. Het gaat onder andere om een villa in het Belgische Neerpelt, rechtspersonen en bankrekeningen, waaronder een bij een bank in Liechtenstein.
Een hoge transactie was het meest doeltreffende middel om het criminele vermogen van Mieremet te ontnemen. Eelzak heeft afstand gedaan van alles waar door het OM beslag op is gelegd. De transactie biedt het OM de mogelijkheid om het in beslag genomen vermogen te gelde te maken.
Eelzak heeft haar medewerking verleend aan de ontneming van de criminele erfenis. Het strafrechtelijke onderzoek heeft geen ander vermogen van Mieremet aan het licht gebracht dan wat nu wordt afgepakt.Door in te stemmen met de hoge transactie voorkomt Eelzak een strafrechtelijke vervolging vanwege witwassen van crimineel geld. Zij is niet als getuige opgetreden in andere strafzaken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.