Ads Top

TKP Pensioen introduceert Axini’s volautomatisch testen in het nieuwe pensioenstelsel

TKP past als eerste pensioenuitvoeringsorganisatie testautomatisering van Axini toe voor het volautomatisch testen van haar administratiesysteem voor het nieuwe pensioenstelsel. Het scripten en onderhouden van tests behoort tot de verleden tijd.

TKP grijpt het nieuwe pensioenstelsel aan voor innovatie in haar IT-landschap. Bij gangbare testmethoden worden losse tests vooral met de hand gescript, al dan niet met rekenmodellen in bijvoorbeeld Excel. TKP kiest voor een fundamenteel andere aanpak: automatische generatie en uitvoering van tests met het Axini Platform. TKP zet details van de pensioenregelingen in een model. De software van Axini maakt vanuit het model automatisch testgevallen en testdata, voert de tests uit, rapporteert over afwijkingen en over de volledigheid van de tests. Tests zijn volledig synthetisch (kunstmatig), dus problematiek zoals met het anonimiseren van productiedata behoort tot het verleden.

Toekomstige aanpassingen, vaak een achilleshiel bij grote testverzamelingen, zijn veel overzichtelijker. Een wijziging in een pensioenregeling wordt een-op-een in het overeenkomstige deel van het model verwerkt. Vanaf dat moment zijn alle tests weer actueel en volledig.

TKP Pensioen is een top 3-speler in de Nederlandse markt voor pensioenuitvoering. Zo’n 4 miljoen Nederlanders en 16 pensioenuitvoerders vertrouwen op de dienstverlening van TKP. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist en op tijd is, of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Centraal in de strategie van TKP staat de focus op eenvoud voor klanten, deelnemers en werkgevers. TKP Pensioen is een dochter van ASR Nederland N.V.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.