Ads Top

Spaarplatform Raisin ziet recordgroei in 2023

Raisin, opgericht in Duitsland in 2012, is in Nederland en acht andere landen actief met marktplaatsen voor (buitenlandse) deposito- en spaarrekeningen. Daarnaast biedt de onderneming in Duitsland beleggingsproducten aan.

Het afgelopen boekjaar van Raisin werd gekenmerkt door een recordgroei, waarbij het wereldwijde spaargeld onder administratie met 74 procent steeg naar 57 miljard euro en de omzet nagenoeg verdubbelde naar 158 miljoen.

Bijna 7 miljard van de toename werd ingelegd door spaarders die al vóór 2023 klant waren bij Raisin. De klantenbinding is dan ook groot: de gemiddelde spaarder verdrievoudigt na verloop van tijd het spaargeld aangehouden via Raisin en bouwt een gediversifieerde spaarportefeuille op die uit bijna zes verschillende spaarproducten bestaat.

In Nederland biedt Raisin deposito- en spaarrekeningen aan via Raisin.nl. De Nederlandse activiteiten van Raisin leveren een grote bijdrage aan de totale groei van het platform: het  Nederlandse spaargeld onder administratie groeide in 2023 met 432%.

Naast vrij opneembare spaarrekeningen biedt Raisin ook termijndeposito‘s aan. Een significant deel van de groei van het platform is terug te leiden tot deze spaarproducten. Het aandeel in termijndeposito’s van het totale Nederlandse spaargeld bij Raisins partnerbanken groeide in 2023 met 38%.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.