Ads Top

BNP Paribas Fortis en Climact hernieuwen hun strategisch partnership

BNP Paribas Fortis en Climact hebben aangekondigd hun strategische samenwerking met drie jaar te verlengen. Dankzij deze samenwerking kunnen de professionele klanten van de bank voor hun decarbonisatie-inspanningen een beroep doen op de expertise van Climact. Die expertise helpt hen om risico's en opportuniteiten beter te begrijpen, hun koolstofvoetafdruk te meten, een visie en reductiedoelstellingen te definiëren aangepast aan hun situatie, en om een transitieplan op te stellen.

De financiële sector kan een sleutelrol spelen in de transitie naar een koolstofvrije economie tegen 2050. Omdat ze de reële economie financieren, kunnen financiële instellingen hun klanten beïnvloeden in de keuzes die ze kunnen maken om hun impact op de klimaatverandering te verminderen. Bij BNP Paribas Fortis is de ondersteuning van de energietransitie een prioriteit. De bank biedt financieringsoplossingen aan voor zowel particulieren die hun woning energiezuiniger willen maken als voor bedrijven die hun koolstofvoetafdruk willen verkleinen.

Sinds zijn lancering in 2007 begeleidt Climact bedrijven, overheden en andere organisaties bij hun transitie naar een koolstofvrije samenleving. BNP Paribas Fortis en Climact zijn dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat hun partnership met nog eens drie jaar wordt verlengd. Deze hernieuwde samenwerking tussen Climact en BNP Paribas Fortis zal de professionele klanten van de grootste bank van het land voorzien van degelijk advies en ondersteuning om hen te helpen hun koolstofvoetafdruk te verkleinen.

De ondersteuning van Climact is een integraal onderdeel van het traject van onze professionele klanten en vormt een aanvulling op de ondersteuning die ze al krijgen via het Sustainable Business Competence Centre (SBCC). Het SBCC informeert klanten over belangrijke ontwikkelingen op het vlak van de transitie, beoordeelt de financiële haalbaarheid van specifieke projecten en denkt samen met de klanten na over de evolutie van het economische model van hun bedrijf. Sinds de oprichting in 2018 heeft het Sustainable Business Competence Centre meer dan 600 projecten begeleid en zo’n 1.000 klanten en prospecten ondersteund.

Climact van zijn kant geeft strategisch advies, berekent de gedetailleerde technische ecologische voetafdruk en legt op basis daarvan een decarbonisatiestrategie voor aan het betreffende bedrijf, gebaseerd op stevige oplossingen die in lijn liggen met de wetenschap. Alles wordt berekend in termen van kosten, investeringen en planning. Climact volgt bovendien, op een onafhankelijke manier, de doelstellingen en de uitvoering ervan op. Eenmaal in contact met de experts van Climact, zijn onze klanten uiteraard volledig vrij om te kiezen in welke mate ze zich engageren. Meer dan 150 professionele klanten van BNP Paribas Fortis zijn al doorverwezen naar de diensten van Climact.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.