Ads Top

Trade Republic start in Nederland


Trade Republic, Europa’s grootste spaarplatform, lanceert een nieuwe dienst in Nederland. Inwoners van Nederland kunnen via een eenvoudige en intuïtieve app commissievrij starten met beleggen in een brede selectie van Nederlandse, Europese en Amerikaanse aandelen en ETF's. De geautomatiseerde aandelen- en ETF-spaarplannen van het bedrijf kunnen Nederlanders helpen om automatisch en met een lager risico vermogen op te bouwen.

Trade Republic rekent geen commissie maar slechts een vast bedrag van één euro per transactie, ongeacht de omvang van de order of het verhandelde aandeel, om zijn externe kosten te dekken. Klanten hebben toegang tot meer dan 8000 Nederlandse, Europese en Amerikaanse aandelen en ETF's, realtime data, prijs-waarschuwingen en een breed scala aan verschillende ordertypes. Bovendien profiteren ze van uitgebreide handelsuren, van 7.30 uur 's ochtends tot 23.00 uur in de avond.

Alle orders zijn vinden plaats op gereguleerde beurzen en geautomatiseerde spaarplannen, het kernproduct, zijn volledig gratis. Spaarders maken hun eigen spaarplan met meer dan 2.500 aandelen en 1.000 ETF's en beleggen elke maand of elk kwartaal een vast bedrag.

Trade Republic is een Duitse bank die onder toezicht staat van de Duitse financiële toezichthouder BaFin en de Deutsche Bundesbank, de Duitse centrale bank. Dit betekent onder meer dat alle contante stortingen tot 100.000 euro per belegger beschermd zijn. De in Berlijn gevestigde FinTech betreedt de Nederlandse markt na een succesvolle lancering in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Met meer dan een miljoen klanten in heel Europa en een klantvermogen van meer dan 6 miljard euro, is Trade Republic verreweg de grootste neo-broker in Europa.

De lage spaarrentes, in combinatie met het economische klimaat, leiden tot onzekerheid over pensioenen. In de afgelopen twee jaar zijn dan ook 500.000 huishoudens in Nederland gaan investeren. In totaal zijn er nu 1,9 miljoen Nederlandse huishoudens die investeren.

Om Nederlandse gebruikers kennis te laten maken investeren geeft Trade Republic nu elke nieuwe klant een (deel van een) aandeel ter waarde van maximaal 200 euro van 's werelds grootste bedrijven, waaronder Tesla, Apple en Netflix.

De Trade Republic app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Er is ook een desktopversie. Het openen van de Trade Republic rekening is mogelijk voor volwassen gebruikers die zowel fiscaal als fysiek woonachtig zijn in Nederland en beschikken over een Europees telefoonnummer en een Europese bankrekening.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.