Ads Top

Open banking provider Yolt krijgt vergunning van DNB

 

Met het verkrijgen van een PSD2-vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft open banking aanbieder Yolt een basis gelegd voor de uitrol van hun Europese ambities. Yolt kan nu onafhankelijk open banking activiteiten, waaronder Payment Initiation Services (PIS) en Account Information Services (AIS), uitvoeren op basis van de eigen DNB-vergunning. Met het verkrijgen van de eigen PSD-vergunning zet Yolt een belangrijke stap in de richting van haar missie om nog meer Europese bedrijven de mogelijkheid te bieden open banking diensten optimaal in te zetten.

Yolt levert sinds 2018 PIS- en AIS-diensten aan financiële topinstellingen en ambitieuze techbedrijven in Nederland en Europa, onder de PSD2-vergunning van ING. Nu, na een periode van snelle groei, heeft Yolt een eigen DNB-vergunning verkregen, waarmee het open banking-potentieel in de Nederlandse en Europese markt nog verder kan worden benut. 

Eerder dit jaar verkreeg Yolt ook al een PSD2-vergunning van de FCA, de toezichthouder in het VK. Daarbij heeft de FCA onlangs de 90-dagen re-authenticatie termijn geschrapt die nodig is voor bedrijven om toegang te krijgen tot rekeninginformatie van klanten, wat de implementatie van open banking ongetwijfeld nog verder zal versnellen.

De twee vergunningen samen bieden Yolt nu de ‘passporting’ om in heel Europa open banking diensten aan te kunnen bieden. Als een pan-Europese open banking provider met toonaangevende API-dekking in de grote EU-landen, is Yolt aantrekkelijk voor bedrijven die hun diensten in heel Europa willen uitbreiden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.