Ads Top

Frauduleuze kredietverstrekkers lokken slachtoffers met goedkope leningen

 

Op Facebook vind je tientallen pagina's en advertenties van kredietverstrekkers die je snelle en goedkope leningen beloven. Maar in heel wat gevallen gaat het om oplichters, die gebruikmaken van gestolen identiteiten, schrijft de VRT.

Het aanbod klinkt bijna altijd te mooi om waar te zijn: je krijgt het gewenste geld binnen de 48 uur, 100% van de aanvragen wordt goedgekeurd, en de rente is veel lager dan bij gevestigde spelers op de markt van het consumentenkrediet.

Het addertje onder het gras - en het doel van de oplichters - is om de geronselde klanten eerst een vergoeding voor dossierkosten te laten betalen. Zodra dat gebeurt, hoor je niets meer van de kredietverlener.

Twee maanden geleden waarschuwde de FSMA - de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, een soort federale financiële waakhond - voor het fenomeen van frauduleuze kredietverstrekkers. Ze identificeerden toen 27 websites van actieve kredietoplichters, met namen als Atlantix Krediet, Snelle-Lening Group of Service Financial Euro.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.