Ads Top

DNB keurt financiering bunq goed

 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft bunq’s meest recente investeringsronde goedgekeurd. De deal met Pollen Street Capital van 193 miljoen euro gaat hiermee officieel de boeken in als de grootste series A-ronde ooit behaald door een Europees fintech-bedrijf. De bezegeling van de transactie laat de waardering van de challenger bank groeien naar 1,6 miljard euro.

bunq zal de investering gebruiken om haar Europese uitbreiding te versnellen. Na de introductie van Duitse, Franse en Spaanse IBAN's eerder dit jaar en de opening van kantoren in Parijs en Keulen, zet bunq de volgende stap in haar internationale groeiambities. Daarnaast verwacht de bank haar personeelsbestand het komende jaar te verdubbelen.

De aankondiging is een nieuwe mijlpaal in een toch al gedenkwaardig jaar voor bunq. De challenger bank overschreed in april dit jaar de grens van 1 miljard euro aan gebruikerstegoeden. Bovendien boekte bunq in juli haar eerste winstgevende maand ooit, in een sector waar velen, zelfs met grote kapitaalinvesteringen, moeite hebben om in de zwarte cijfers te schrijven.

bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), nadat hij de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar had bemachtigd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.