Ads Top

'Coalitieakkoord laat spaarders langer in de kou staan'

 

Spaarders hebben de laatste jaren flink wat voor hun kiezen gekregen. Weinig tot geen (of zelfs een negatief) rendement en een belasting op spaargeld die eigenlijk veel te hoog is.

Als je als spaarder nu reikhalzend uit keek naar een nieuw Kabinet dat hier iets aan gaat doen, dan kom je bedrogen uit, als je naar het Coalitieakkoord kijkt dat gisteren werd gepresenteerd, zegt Amanda Bulthuis is financieel expert bij Geld.nl.

De coalitiepartijen willen toewerken naar een stelsel waarbij gekeken wordt naar het daadwerkelijke rendement dat iemand behaalt op zijn of haar vermogen. Maar houd je vast: dit stelsel gaat pas in 2025 in. Nog ruim drie jaar wachten dus.

Want in de tussentijd zitten we nog steeds met historisch lage spaarrentes van nagenoeg nul procent. En het is niet ondenkbaar dat banken volgend jaar de grenzen voor negatieve spaarrente verder verlagen. Al die tijd moet je dan als spaarder belasting betalen over een fictief rendement, dat je in de praktijk bij lange na niet behaalt. Een eerlijkere belasting op vermogen kan dus niet snel genoeg komen. Een gemiste kans van de coalitiepartners dat dit niet sneller wordt doorgevoerd. Hierdoor laten ze spaarders onnodig lang in de kou staan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.