Ads Top

Kees Vendrik nieuwe voorzitter verzekeringsconvenant

Kees Vendrik is de nieuwe voorzitter van het internationaal MVO-convenant voor de Verzekeringssector. In het convenant werken verzekeraars, ngo’s en de overheid samen om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, sociale omstandigheden en ondernemingsbestuur.

Vendrik is sinds april 2017 Chief Economist bij de Triodos Bank. Voor GroenLinks is hij sinds juni 2019 lid van de Eerste Kamer en woordvoerder op de dossiers financiën, economische zaken en klimaat (uitgezonderd de financiële sector vanwege zijn hoofdfunctie bij Triodos Bank en zijn rol als voorzitter van het verzekeringsconvenant). Voor deze partij was hij eerder lid van de Tweede Kamer en sociaal-economisch beleidsmedewerker.

Vendrik is vice-president geweest van de Algemene Rekenkamer en nu onder meer verbonden aan het Sustainable Finance Lab. Hij is voorzitter van de Elektriciteitstafel van het Klimaatakkoord en initiatiefnemer en mede-auteur van het Klimaatcommitment Financiële Sector, gebaseerd op de Spitsbergen Ambitie-verklaring. Vendrik studeerde politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en Internationale Economische Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.