Ads Top

Een derde ontving ziekenhuisrekening pas een jaar na behandeling

De helft van de Nederlanders vindt dat ziekenhuisrekeningen die onder het eigen risico vallen sneller binnen moeten komen. Bij een derde van de Nederlanders viel de factuur pas een jaar of langer na de medische behandeling op de mat. 

Dit blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise onder 2.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. 18 procent kwam hierdoor financieel in de problemen, omdat zij verrast werden door de laat verzonden factuur. Negen op tien Nederlanders (88%) vinden dat een zorgrekening een maand na de behandeling binnen moet zijn.  

Een late zorgrekening kan niet alleen zorgen voor financiële problemen, maar beïnvloedt ook de keuze voor het afnemen van zorg. 16 procent had andere zorgkeuzes gemaakt als zij tijdig wisten dat het eigen risico volledig gebruikt was. 

De helft van de Nederlanders geeft aan dat ze andere zorgkeuzes maken, als ze op de hoogte zijn van hun eigen risico. Weet je bijvoorbeeld al in oktober dat je het eigen risico voor het jaar hebt verbruikt, dan kan het voordelig zijn een dure behandeling alsnog voor hetzelfde jaar in te plannen. Kom je daar pas in januari achter, dan betaal je zo’n dure behandeling gewoon weer van je eigen risico."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.