Ads Top

ABN AMRO en vakbonden sluiten akkoord over nieuwe cao en sociaal plan

ABN AMRO en de vakbonden FNV Finance, CNV Vakmensen, De Unie en Our NEXT Move hebben een akkoord gesloten over een nieuwe cao voor zes maanden en een (vrijwel) ongewijzigde verlenging van het huidige sociaal plan met 3 jaar vanaf 1 januari 2022.

De vakbonden hebben vandaag aan de bank laten weten dat hun leden akkoord zijn met het resultaat van onderhandeling dat op 25 november werd bereikt.

In de nieuwe cao zijn onder andere afspraken gemaakt over structurele thuiswerkvergoeding en internetvergoeding. Verder krijgen nieuwe ouders vanaf augustus 2022 4 weken doorbetaald ouderschapsverlof en start de bank een proef waarbij medewerkers twee erkende feestdagen kunnen inwisselen voor vrije dagen die aansluiten bij de eigen geloofs- of levensovertuiging. Het huidige sociaal plan wordt (vrijwel) ongewijzigd verlengd met drie jaar.

De bank en de vakbonden hebben verder afgesproken om over een half jaar verder te praten over een eventuele structurele loonsverhoging vanaf 1 juli. Het in stand houden van het inkomstenniveau van de bank en de ontwikkeling van de inflatie zullen een grote rol spelen in dat gesprek.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.