Ads Top

'Online tools jaarruimte berekenen missen dé trigger'

Veel ondernemers weten nog niet dat als ze hun jaarruimte in een fiscaal vriendelijke pensioenpot zouden stoppen, ze daarmee jaarlijks duizenden euro’s belastingvoordeel zouden ontvangen.
Volgens BrightPensioen komt dat deels doordat ondernemers al snel afhaken bij het invullen van de online tools om jaarruimte te berekenen. Daardoor komen ze er nooit achter hoe groot het fiscale voordeel is dat ze laten liggen.  

Ondernemers die dit jaar voor het eerst van plan zijn om fiscaal vriendelijk te sparen of beleggen in box 1, moeten eerst weten hoeveel ze maximaal mogen inleggen. De Belastingdienst, banken, verzekeraars en relatieve nieuwe spelers in deze markt hebben bijna allemaal wel een online tool om die jaarruimte te berekenen.

Bij de meeste online tools wordt aan het begin verteld dat je als ondernemer fiscaal voordeel hebt als je geld op een speciale pensioenrekening zet. En dan start het invullen. Er volgen veel vragen. Bij de Belastingdienst zelfs minimaal 14 (tot wel 23) voordat er een in te leggen bedrag wordt genoemd. Als je jezelf niet hebt voorbereid, haak je al snel af. Weer een kans voorbij om een ondernemer fiscaal vriendelijk een pensioenpot op te laten bouwen.

BrightPensioen stelt één vraag (hoe hoog was je inkomen in 2020), om daarna direct een snelle inschatting te geven van wat de maximale inleg en het fiscale voordeel is.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.