Ads Top

Eén op drie Nederlanders positiever over cryptocurrency

De houding van Nederlanders ten opzichte van beleggen in cryptocurrency is een stuk positiever geworden in het afgelopen jaar, zo blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van BOTS. Naast een positieve houding geven respondenten aan dat ze verwachten dat cryptocurrency over vijf jaar ten minste evenveel in gebruik is als traditioneel geld.

Bijna 20 procent denkt daar zo over, en van de ondervraagden geeft ook een vijfde aan dat zij er voor openstaan om een deel van hun inkomsten in cryptocurrency uitbetaald te krijgen. Het digitale betaalmiddel rukt al jaren op als alternatief voor traditionele investeringen, beleggingen en betalingen.
De populariteit groeit mede dankzij de lage rentes en toenemende inflatie. Juist in Noord-Nederland lijkt men nog meer open te staan voor cryptobetalingen, met 25 procent in deze noordelijke regio versus slechts 17 procent in West-Nederland.

Een kwart van de respondenten geeft aan dat ze vinden dat financiële instellingen te weinig informatie geven over cryptocurrency producten en diensten. Nederland staat bekend om haar strikte cryptoregulering en ook banken zijn terughoudend. De houding vanuit deze instellingen is vaak sceptisch; bij het aankopen van cryptocurrency worden regelmatig rekeningen tijdelijk geblokkeerd om te verifiëren dat rekeninghouders daadwerkelijk achter de transactie zitten en zich bewust zijn van de gevaren. De voordelen van een breed portfolio, met traditionele en nieuwe middelen als cryptocurrency om mee te beleggen, zullen zelden door de instanties worden aangestipt. Juist door meer informatie en voorlichting te geven, kan gezamenlijk gestuurd worden op verantwoorde investeringen. Een vijfde van de ondervraagden geeft aan cryptocurrency helemaal te begrijpen.

Eerder onderzoek schetst het beeld dat vooral jongeren tussen 18 en 30 jaar interesse hebben in cryptocurrency. Uit het onderzoek van Panelwizard blijkt echter dat ook 4 op de 10 huishoudens met kinderen belegt in digitale munten, de helft daarvan is tussen 30 en 39 jaar. Over het algemeen gaan huishoudens met kinderen risicomijdender met hun financiën om, wat meteen het veelgehoorde argument dat cryptocurrency alleen wordt gebruikt voor risico-beleggingen ontkracht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.