Ads Top

Rabobank behoudt nummer één positie onder grootbanken

Sustainalytics, een toonaangevende internationale onderneming op het gebied van ESG-onderzoeks- en ratings, heeft zijn Environmental Social Governance (ESG) Risk Rating voor Rabobank bijgewerkt.

In lijn met hun methodologie voor het beoordelen van de duurzame prestaties van grootbanken voert Rabobank de ranglijst van 397 ondernemingen voor het derde achtereenvolgende jaar aan.

Naar het oordeel van Sustainalytics loopt Rabobank een verwaarloosbaar risico voor verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor banken, waaronder ESG-integratie in bedrijfsfinanciering, Corporate Governance, Human Capital en een verantwoord productaanbod. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met zowel de inhoud van het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf als hoe de Rabobank het in de praktijk toepast op onder andere haar producten, diensten en aanpak van risico's. Sustainalytica meet ook financiële inclusie, zoals initiatieven om de toegang tot financiële diensten voor kansarmen te bevorderen.

Daarnaast is de Rabobank er in vergelijking met 2020 in geslaagd om haar score op onder meer Carbon Intensity, Energy Management System (EMS) certificering en openbaarmaking van de Gender Pay Gap te verbeteren. Onder Sustainalytics's volledige ESG-beoordelingsbeoordelingen van 13.661 bedrijven in meerdere sectoren staat de Rabobank op nummer 160 en blijft daarmee de hoogst scorende grootbank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.