Ads Top

'Beleggingsfondsen kunnen beleggers beter informeren over duurzaamheid'

 De informatieverschaffing van fondsen over duurzaamheidsrisico’s en duurzaamheidskenmerken is nog vaak te algemeen, daardoor krijgen beleggers te weinig inzicht in waar ze in investeren. Dat is een van de conclusies van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een verkennend onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).


De AFM heeft een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de toepassing van deze nieuwe regels onder 100 beheerders van 1250 Nederlandse fondsen. Er is gekeken naar de naleving van artikelen 6, 8, en 9, die zich richten op de precontractuele informatieverschaffing in het prospectus.

Van de Nederlandse fondsen geeft de fondsbeheerder bij 57 procent aan dat dit fonds geen duurzame kenmerken heeft. Door de SFDR wordt dit nu makkelijker inzichtelijk voor beleggers. Beheerders moeten voor alle fondsen toelichten hoe zij omgaan met duurzaamheidsrisico’s in hun beleggingsbeleid en inzicht geven in de waarschijnlijke effecten op het rendement.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.