Ads Top

Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken benoemd tot lid van Raad van Commissarissen van de Volksbank

Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken zijn per 20 september 2021 benoemd tot lid van de RvC van de Volksbank N.V., waarbij Jeanine Helthuis is voorgedragen voor benoeming met het versterkte recht van aanbeveling van de Ondernemingsraad. Jeanine Helthuis heeft ruime bestuurlijke ervaring bij vooraanstaande Nederlandse dienstverleners. Zij vervulde verschillende directieposities en senior managementfuncties bij diverse ondernemingen in de logistieke sector en in de financiële dienstverlening. Jeanine is momenteel managing director bij Van Doorne. Daarnaast heeft zij zitting in de RvC van ProRail en was zij tot mei 2021 lid van de RvC bij Van Lanschot Kempen.

Petra van Hoeken beschikt over uitgebreide bestuurlijke en bancaire ervaring bij Nederlandse en internationale banken. Petra was als Chief Risk Officer lid van de Raad van Bestuur bij onder meer de Rabobank en NIBC. Petra vervult toezichthoudende functies in de financiële sector en heeft in dit kader als commissaris zitting in de RvC van Nordea en de Nederlandse Waterschapsbank.

Petra van Hoeken wordt voorzitter van de Risk & Compliance Commissie (R&CC) en treedt toe als lid van de Audit Commissie (AC). Zij neemt de voorzittersrol over van Jos van Lange die met ingang van 20 september 2021 is benoemd tot voorzitter van de AC en lid blijft van de R&CC. Jeanine Helthuis wordt voorzitter van de Mens & Organisatie Commissie (MOCo) en treedt toe als lid van de R&CC.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.