Ads Top

KBO-PCOB start meldpunt voor financiële leeftijdsdiscriminatie

Minder rood mogen staan, een waardeloze creditcard bezitten en moeilijkheden bij het afsluiten van een bepaalde verzekering.

Steeds meer senioren lopen hier tegenaan omdat ze volgens de verstrekkers te oud zijn voor deze en andere vormen van krediet.

Seniorenorganisatie KBO-PCOB stelt deze financiële leeftijdsdiscriminatie aan de kaak en opent het meldpunt Te Grijs Voor Rood.

Meer en meer lijkt leeftijd voor bepaalde bedrijven en instellingen een financieel risico te zijn. Zo hanteert een grote bank de regel dat je vanaf je 70ste verjaardag minder rood mag staan. En heb je met 75 jaar niks meer aan je creditcard omdat er van de verstrekker geen negatief krediet meer mee mag worden opgenomen. Zelfs bij sommige webwinkels kan de leeftijd een streep door de achteraf betalen optie zetten.

De meeste van deze kredietverstrekkers zullen zich beroepen op hun zorgplicht, om mensen te behoeden dat ze in de schulden komen en dat bij overlijden niet terug kunnen betalen. Maar financiële zorgplicht mag nooit leeftijdsdiscriminatie betekenen, zegt de organisatie, het moet een echte weging van de financiële positie van de senior en diens financiële weerbaarheid zijn. Dit moet veranderen.

Met het meldpunt Te Grijs Voor Rood wil KBO-PCOB inventariseren waar de problemen liggen, maar ook wat de gevolgen van deze financiële leeftijdsdiscriminatie zijn. Meldingen kunnen gedaan worden via kbo-pcob.nl/meldpunt , of bel naar 030-340 06 90 (ma t/m do 10.00-13.00 uur).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.