Ads Top

Financiering bedrijven door banken afgelopen maand met bijna vier miljard euro gestegen

De kredietverlening door banken aan bedrijven tijdens de coronacrisis is de afgelopen maand doorgegroeid van 60,5 naar 64 miljard euro. 

Sinds het begin van de coronacrisis hebben banken 69.000 ondernemers geholpen aan financieringen, zo blijkt uit de achtste Corona Monitor banken van dit jaar van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Het overgrote deel van het totaalbedrag van 64 miljard euro betreft reguliere financiering door banken van bedrijven. Deze is ondanks de coronacrisis op peil gebleven. 3,7 miljard euro hiervan gaat naar financiering met overheidsgarantie. Dit gaat om bijna 8600 bedrijven.

129.000 bedrijven hebben vorig jaar van banken een betaalpauze gekregen, met een totale waarde van 3,1 miljard; dit betreft de generieke betaalpauze van een half jaar die vorig jaar kort na het begin van de crisis is gegeven. Hiermee staat de teller sinds het begin van de coronacrisis in maart vorig jaar op in totaal 67,1 miljard euro financiering voor bijna 200.000 ondernemers. Betaalpauzes zijn op individuele basis nog steeds mogelijk.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.