Ads Top

Autopremie jonge bestuurder daalt elk jaar flink


Jonge bestuurders betalen het meeste voor hun autoverzekering, maar hun premie daalt de eerste jaren van hun ‘rij-carrière’ ook extreem hard, zo blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Geld.nl onderzocht de ontwikkeling van de autopremies voor bestuurders van 18 tot en met 30 jaar. Hieruit blijkt dat, zelfs als de schadevrije jaren op 0 blijven staan, je tot 25 jaar elk jaar flink minder betaalt voor je autoverzekering. Vanaf je 25e daalt de autopremie langzamer.

Iemand die in Veldhoven woont en op zijn 18e een Volkswagen Golf van 10 jaar oud wil verzekeren, betaalt gemiddeld 197 euro per maand voor een WA-verzekering. Sluit je pas op je 25e dezelfde autoverzekering af, dan betaal je met 0 schadevrije jaren nog maar 79 euro per maand. Nog steeds een flink bedrag natuurlijk, maar het scheelt al meer dan de helft”, licht Bulthuis toe.
 
Dat jonge bestuurders een hoge premie betalen is voor sommigen een reden om de autoverzekering dan maar op naam van vader of moeder af te sluiten. Buiten dat dat niet mag en tot veel problemen kan leiden voor zowel jezelf als je ouders, is er volgens Geld.nl nog een goede reden om toch de autoverzekering op je eigen naam af te sluiten. Je bouwt dan namelijk zelf schadevrije jaren op en dat zorgt ervoor dat je premie nog harder daalt. 

De premie van de WA-verzekering daalt, als je er elk jaar een schadevrije jaar bij krijgt, zelfs van 197 euro per maand (voor een 18-jarige met 0 schadevrije jaren) naar 48 euro per maand (voor een 25-jarige met 7 schadevrije jaren).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.