Ads Top

Belgische banking app Cake naar Nederland


De Belgische banking app Cake, een bankonafhankelijke app die gebruikers in staat stelt om meerdere rekeningen van verschillende banken te koppelen voor een totaaloverzicht van hun financiën, betreedt de Nederlandse markt.

De uitbreiding naar Nederland is een eerste grote internationale stap in de ambitie van Cake om de bankrekeningen van elke Europeaan van grotere toegevoegde waarde te laten zijn.

In ruil voor cashbacks geven gebruikers Cake toestemming om gebundeld en geanonimiseerd hun transactiegegevens te gebruiken voor commerciële doeleinden. Daarnaast krijgen actieve gebruikers van de app ook een deel van de inkomsten van Cake.

Op het moment dat een consument zijn of haar bankrekening koppelt aan Cake, kan de app alle inkomsten en uitgaven analyseren en categoriseren. Zo maakt de app inzichtelijk wat gebruikers bijvoorbeeld uitgeven aan kleding, eten en verzekeringen, maar ook hoeveel er werd gespaard en wat het beschikbare budget is. Een tweede functionaliteit van de app is dat Cake via commerciële partners gebruikers op bepaalde aankopen automatische cashbacks in de vorm van geld kan geven.

Sinds de lancering heeft Cake een bedrag van 539.024 euro aan Cake Rewards uitgekeerd aan gebruikers, wat neerkomt op gemiddeld 2,26 euro per gebruiker per maand.

Begin 2020 werd banking app Cake geïntroduceerd op de Belgische markt. Anderhalf jaar na dato beschikt de app in België over 121.291 gebruikers en zijn er ruim 151 miljoen transacties tegen een totale waarde van meer dan 36 miljard euro door de app verwerkt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.