Ads Top

Buitenlandse spaarrekening steeds populairder

 

Steeds meer Nederlanders kiezen een buitenlandse spaarrekening als bestemming voor hun spaargeld. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen cijfers en een rondgang langs diverse buitenlandse spaarbanken.

De buitenlandse banken die in Nederland actief zijn, zagen al langer dat hun producten populair zijn bij Nederlanders, maar ook zij zien de laatste maanden een extra toename. Dit geldt zowel voor Raisin als Bigbank en Lloyds Bank.

Bigbank geeft aan vooral in de laatste 3 tot 4 maanden een toename te zien in de populariteit van hun vrij opneembare spaarrekening.

Dat de spaarrekening van banken uit het buitenland zo populair zijn, komt vooral doordat zij een relatief hoge rente bieden.

Als je naar de spaarrekeningen kijkt, staan in de top 5 met hoogste spaarrentes alleen maar rekeningen van buitenlandse banken. En het aantal buitenlandse banken dat de Nederlandse markt betreedt, blijft maar groeien.

Dat de buitenlandse banken hogere rentes bieden dan Nederlandse banken, heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste is dat buitenlandse banken die in Nederland spaargeld ophalen dit geld gebruiken om in andere landen leningen te verstrekken aan consumenten en bedrijven. En naar die leningen is veel vraag. Zo heeft Bigbank in het tweede kwartaal van dit jaar haar kredietportefeuille met 20 procent zien groeien. Daarnaast geven zowel Lloyds Bank als Bigbank aan dat zij minder kosten maken, omdat ze volledig via internet opereren. Hierdoor kunnen zij hogere spaarrentes bieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.