Ads Top

Achmea plant één miljoen bomen

Achmea gaat de komende drie jaar circa één miljoen bomen planten. De coöperatieve verzekeraar zet zo een volgende stap op weg naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.

Samen met Land Life Company is een meerjarig herbebossingsprogramma gestart waarmee de CO₂-uitstoot van de bedrijfsvoering van Achmea wordt gecompenseerd.

Achmea compenseert sinds 2011 haar resterende CO₂-footprint door de aanschaf van certificaten. Als onderdeel van een ambitieuze verduurzamingsagenda investeert Achmea nu voor de lange termijn in compensatie door concrete bosbouwprojecten in onder andere Australië en IJsland. Achmea investeert vier miljoen euro in het herbebossingsprogramma met Land Life Company.

Land Life Company gaat voor Achmea de komende drie jaar ongeveer één miljoen bomen planten. Hiermee wordt ongeveer 920 hectare ‘gedegradeerd land’ in Australië en IJsland hersteld. De bomen nemen de komende veertig jaar circa 200.000 ton CO₂ op. Omdat Land Life Company werkt met een diverse mix van inheemse boomsoorten, wordt ook de biodiversiteit hersteld. Bovendien leveren de projecten voordelen op voor de lokale gemeenschappen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.