Ads Top

Knab mag smartphone-app voor gebruik bankrekening verplichten


Online bank Knab mag klanten verplichten om een smartphone-app te gebruiken om toegang tot hun persoonlijke bankomgeving te krijgen. De bank hoeft geen alternatief aan te bieden, zo oordeelt het financiële klachteninstituut Kifid (pdf).

Vorig jaar kondigde de bank aan dat klanten in de toekomst niet langer gebruik konden maken van kaartlezer, en alleen nog de smartphone-app konden gebruiken.

Dat schoot een van de klanten in het verkeerde keelgat. De man heeft een zakelijke rekening op naam van zijn bedrijf en daarnaast heeft hij samen met zijn echtgenote een particuliere en betaalrekening.

De klant vorderde van de bank een telefoon met simkaart en een abonnement met mobiele data of vergoeding van de kosten daarvan. De klant is het niet eens met het feit dat de bank hem verplicht om te bankieren via de app.

Kifid vindt dat de bank bij het inrichten van haar dienstverlening een bepaalde mate van beleidsvrijheid heeft. Dit kan anders zijn als zij deze vrijheid gebruikt op een manier die naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is. Van dergelijke omstandigheden is niet gebleken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.