Ads Top

Maandelijks aantal gesprekken op Twitter over fintech meer dan verdubbeld

'Money talks’, zo luidt het gezegde. Op Twitter is er gespreksstof in overvloed. Een van de onderwerpen dat in omvang omhoog is geschoten is financiën. Zo ook in Nederland: in de eerste zes maanden van 2021 stonden #crypto en #bitcoin in de top 20 meest gebruikte hashtags in Nederland.

Gedurende de pandemie hebben mensen zich tot Twitter gericht om te discussiëren en te leren over investeren, cryptocurrencies, fintech en meer.

Alleen al in mei 2021 werden op Twitter in heel Europa 1,3 miljoen gesprekken over financiën gevoerd, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 690.000 gesprekken in januari 2019. Veel van deze gesprekken zetten aan tot actie: maar liefst 41 procent van de mensen leest financieel en zakelijk nieuws op Twitter dat hun investeringsbeslissingen kan beïnvloeden.
 
In het bijzonder is het gespreksvolume over het onderwerp ‘crypto’ flink toegenomen in het afgelopen jaar. Dit onderwerp is met 42 procent aan tweets gestegen na de eerste lockdown eind 2020. Feitelijk gezien draait 34 procent van de gesprekken over geldzaken door Europese Twitter-gebruikers nu om cryptocurrencies.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.