Ads Top

Helft jongeren vraagt niet om hulp bij geldproblemen

Nederlandse jongeren hebben hun financiële zaken niet helemaal goed op orde. Maar liefst één derde van de werkende Nederlandse jongeren geeft aan regelmatig niet rond te kunnen komen of echt op te moeten letten. 

Betalingsachterstanden kunnen hierdoor iedere maand oplopen. Opvallend is dat de helft van de jongeren niet om hulp vraagt bij geldproblemen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van SNS waarbij ruim 1.400 Nederlandse jongeren (18-35 jaar) werden ondervraagd.

Jongeren maken zich zorgen over geld. Maar liefst een kwart maakt zich regelmatig tot vaak zorgen, de helft van de jongeren doet dit soms. Hun eigen houding zit hen echter in de weg: ze zouden willen dat ze meer wisten over hun financiën, maar meer dan de helft van de jongeren vraagt niet om hulp bij financiële problemen.

Uit onderzoek blijkt ook dat maar liefst tweederde binnen 5 tot 10 jaar financieel onafhankelijk wil zijn. Het spaargeld gaat steeds vaker – ook – naar beleggingen. De interesse in beleggen onder jongeren is hoog. Eén op de vijf jongeren belegt en nog eens 23 procent van de jongeren zou dit graag willen doen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.