Ads Top

Banken gebruiken sinds start pandemie meer AI in strijd tegen witwassen


Een derde van de financiële instellingen zet in reactie op COVID-19 versneld in op AI en machine learning (ML) voor anti-witwastechnologie (AML). Ondertussen zegt nog eens 39 procent van de compliance professionals dat hun AI/ML-adoptieplannen onverminderd doorgaan, ondanks de verstoring van de pandemie. Deze en andere trends in de sector zijn onderzocht in een nieuw onderzoek naar AML-technologie door SAS, KPMG en de Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS).

AI en ML hebben zich ontpopt als belangrijke technologieën voor compliance-professionals om hun AML compliance processen te optimaliseren voor de bestrijding van financiële criminaliteit en het witwassen van geld. Meer dan de helft (57%) van de respondenten heeft AI/ML al eens ingezet in zijn of haar AML-compliance processen, is bezig met het testen van AI-oplossingen of is van plan deze in de komende 12 tot 18 maanden te implementeren.

Het zijn niet alleen de allergrootste financiële instellingen die vooroplopen bij de invoering van deze technologie. Achtentwintig procent van de grote financiële instellingen, met een vermogen van meer dan 840 miljoen euro, beschouwt zichzelf als innovator en early adopter van AI-technologie. Bemoedigend is ook dat 16 procent van de kleinere financiële instellingen (met een waarde van minder dan 840 miljoen euro) zichzelf beschouwt als koploper op het gebied van AI-adoptie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.