Ads Top

Nieuwe betaaltool voor flexwerkers

ABN AMRO heeft een nieuwe dienst ontwikkeld waarmee flexwerkers gemakkelijk en snel zélf hun verdiensten kunnen laten uitbetalen. Na een eerste pilot, start ABN AMRO een tweede partnership voor flexwerkers in de gig-economie.

Door de aanhoudende groei van het aantal flexwerkers, ontvouwt zich een gig-economy (vrij vertaald: klusjeseconomie) waarin tijdelijke inhuur de norm is. Banen maken plaats voor projecten: zelfstandige ondernemers, ofwel gig-werkers, vervangen vaste medewerkers. Denk aan freelance babysitters, uitzendkrachten en pakketkoeriers die op uurbasis een rol vervullen.

Digitale platforms versnellen dit proces door vraag en aanbod te matchen tegen lage transactiekosten. De flexwerkers zijn tevreden met deze flexibiliteit in hun werk, maar lopen tegen lange uitbetalingstermijnen aan. Soms kan het weken duren na het afronden van een shift voor zij hun verdiensten ontvangen.

Nu komt ABN AMRO met een nieuwe dienst omtrent directe uitbetalingen (’instant payment’). ABN AMRO maakt het de flexwerker mogelijk om na het beëindigen van de werkzaamheden zelf te kunnen bepalen wanneer het bedrag wordt uitbetaald. Hiermee verkort de bank de tijd tussen het geleverde werk en uitbetaling daarvan van een aantal weken naar 1 seconde. De freelancer heeft hierbij de volledige controle over zijn verdiensten.

Eind vorig jaar tekende de eerste pilotpartner voor het gebruik van deze dienst: babysit-platform Charly Cares. Nu treedt on-demand pakketbezorgdienst Packaly toe tot de gebruikers. De dienst wordt geleidelijk uitgerold in een pilotfase waarbij betrokken fietskoeriers niet meer hoeven te wachten op hun inkomsten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.