Ads Top

ABN AMRO verkoopt portefeuille energieleningen

ABN AMRO gaat een portefeuille energieleningen verkopen aan de fondsen van Oaktree Capital Management en aan Sixth Street Partners gelieerde vennootschappen.

Oaktree en Sixth Street kopen gezamenlijk de portefeuille, met daarin leningen aan ongeveer 75 bedrijven die actief zijn op de Noord-Amerikaanse energiemarkten. Het totale volume van de portefeuille bedraagt ongeveer 1,5 miljard US dollar (per 31 maart 2021).

Met de verkoop trekt ABN AMRO zich terug uit de kredietverlening aan de olie- en gassector in Noord-Amerika. Oaktree en Sixth Street nemen samen alle bestaande verplichtingen over. Het gaat, na toestemming door de desbetreffende klanten, om een totaal van rond de 3 miljard US dollar aan verplichtingen. Dat is de som van committed en uncommitted leningen per 31 maart 2021.

De verkoop zorgt voor een verdere versnelling van de in augustus 2020 aangekondigde afbouw van de non-core activiteiten van ABN AMRO, en betekent een belangrijke afname van de non-core kredietportefeuille.

De leningen worden verkocht met een discount van ongeveer 135 miljoen euro. De risico gewogen activa (RWAs) worden verlaagd met ongeveer 2 miljard euro, wat een netto positieve impact heeft op de kapitaalratio’s in het tweede kwartaal van 2021.

1 opmerking:

  1. Mijn naam is Silvia Scali en ik ben mantelzorger. Ik merk dat ik op dit moment het gelukkigst ben. Ik kom als getuigenis van een lening tussen individuen die ik zojuist heb ontvangen. Ik heb mijn lening gekregen dankzij de service van de heer Pierre Michel. Ik begon de procedures met haar afgelopen vrijdag en op dinsdag 10:45 aangezien de banken niet op zaterdag werken, toen kreeg ik de bevestiging dat de overboeking van het bedrag van mijn verzoek van € 85.000 naar mij op mijn rekening was gestuurd en na overleg heel vroeg mijn bankrekening, tot mijn grote verbazing was de overboeking succesvol. Hier is zijn e-mail. combaluzierp443@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.